“Rus turizmciler İstanbul’da…”

Turizmciler, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerilimi aşmaya çalışıyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Rusya’nın Ekaterinburg şehrinden gelecek turizm profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacak.

Turizmciler Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerilimi aşmaya çalışıyor. İki ülke ilişkilerinin gerildiği bir ortamda Rus turizmciler Türkiye’ye geliyor. Turizm sektöründe son dönem yaşanan olumsuz gelişmeleri pozitife dönüştürmeye çalışan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Rusya’nın Ekaterinburg şehrinden gelecek turizm profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacak. TÜROB ve Türk Hava Yolları işbirliği ile hayata geçirilecek olan organizasyon ile Rusya’nın en büyük şehirleri arasında bulunan Ekateringurg’da faaliyet gösteren en büyük seyahat acentalarının üst düzey yöneticileri, 4-7 Nisan 2016 tarihleri arasında Ramada İstanbul Taksim Hotel’de misafir edilecek. Rus turizmcilere, şehrin kültürel ve turizm imkanlarının tanıtım yapılacak.

Bayındır: Rusya da zarar görüyor
Organizasyona ilişkin bir değerlendirme yapan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Rusya’nın Türkiye’nin en önemli pazarlardan biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Birtakım siyasi sorunlarımız olsa da orta vadede ilişkilerin normalleştirilmesini ve iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin eskiden olduğu gibi olumlu yansımasını bekliyoruz. Mevcut durumda bizlerin olduğu üzere Rusya’nın da turizm endüstrisi önemli zararlar görüyor. Bu nedenle gerek tanıtım çalışmalarını gerekse ikili işbirliği olanaklarını geliştirmeyi hız kesmeden sürdürüyoruz. Çalışmalarımız kapsamında, İstanbul’da ağırlayacağımız Rus Turizm profesyonellerinin iki ülke turizmine olumlu katkılarının yanında milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nın da bölgede sürdürdüğü çalışmalara katkı yapmasını bekliyoruz.”