İrlandalı turizm CEO’ları İstanbul’da

TUROB, sadece yurtdışında değil yurtiçinde de aktif tanıtım sürdürüyor. Geçen hafta Lüksemburglu turizmcileri ağırlayan TUROB’un yeni konuğu İrlanda’nın en etkin turizmcileri olacak.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) tanıtım faaliyetleri sadece yurtdışı etkinliklerle sınırlı kalmıyor. TUROB’un tanıtım amacıyla yabancı turizmcilerin Türkiye’de ağırlanmasına yönelik etkinlikleri de hızla artıyor. Daha önce ABD, Almanya, İngiltere, Lüksemburg gibi ülkelerden gelen turizmcileri ağırlayan TUROB’un şimdiki konuğu ise İrlandalı turizmciler olacak. TUROB, Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle İrlanda pazarının ilk tanıtım grubunu İstanbul'da misafir edecek. İrlanda pazarında corporate segmente çalışan acentaların CEO'larından oluşan ziyaretçi grubunun İstanbul programı 25-27 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İrlandalı turizmciler Eresin Otelleri'nde ağırlanacak.

PAZARDAKİ DURAĞANLIK AŞILACAK

Bu organizasyon İrlanda pazarı açısından önem taşıyor. Çünkü bu pazar, çok büyük kayıplar yaşanmasa da durağan bir görünüm sergiliyor. Son 5 yıldır İrlanda’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 100-120 bin düzeyinde bulunuyor. Geçen yıl yüzde 6 düşüşle 105 bin İrlandalı Türkiye’ye gelmişti.TUROB, son grişimiyle İrlanda pazarındaki bu durağanlığın aşılmasını ve rakamların yükselmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu yılın ilk üç ayında İrlanda’dan gelen turist sayısındaki yüksek oranlı artış da bu hedefin gerçekleştirilebileceğini ortaya koyuyor. 2015 yılına güçlü bir giriş yapan İrlanda pazarından gelen turist sayısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 34 artarak 9 bin 542 kişiye ulaştı.