TUROB'tan Afrika açılımı...

TUROB, Afrika pazarına yönelik tanıtım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. TUROB, Kamerun’dan gelen seyahat acentaları ve turizm profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacak. TUROB Başkanı Timur Bayındır, THY'nin Afrika'da yaklaşık 40 noktaya sefer düzenlemesi sayesinde turizmin canlanması ve bölgeye yönelik tanıtım faaliyetlerini artmasıyla, pazarda başarılı bir ivme yakalandığını söyledi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB), turizmde Afrika açılımı meyvelerini vermeye başladı. Geçen nisan ayında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde düzenlenen WTM Afrika Turizm Fuarı'na katılan TUROB, Afrika’dan ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. THY işbirliği ile Kamerun’dan İstanbul'a davet edilen seyahat acentaları ve turizm profesyonellerinden oluşan heyet, 14-17 Haziran 2015 tarihleri arasında WOW İstanbul Hotel'de ağırlanacak.

Gerçekleştirilecek temaslarla, Türkiye’nin bölgedeki talebinin artırılmasına yönelik işbirlikleri değerlendirilecek. TUROB ve THY işbirliğinde bu yıl içerisinde; ABD, Almanya, İngiltere, İskoçya, Lüksemburg, İrlanda, Yemen, Suudi Arabistan, Mısır, İsviçre, Nijerya, Kamerun, Rusya Federasyonu, İspanya, Ürdün, Kenya ve Estonya’dan toplam 28 famtrip gerçekleştirilerek turizm profesyonelleri ülkemizde ağırlandı. Yıl sonuna kadar famtrip sayısının 40’a ulaşması planlanıyor.

BAŞARILI İVME YAKALADIK
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, THY'nin Afrika'da yaklaşık, 40 noktaya sefer düzenlemesi sayesinde turizm hareketlerinin canlanması ve bölgeye yönelik turizm tanıtım faaliyetlerini artmasıyla, son yıllarda pazarda başarılı bir ivme yakalandığını söyledi. Bayındır, “Bu ilgiyi sıcak tutabilmek adına pazarın farklı bölgelerindeki seyahat acentalarını ülkemize davet etmekte ürün çeşitliliğimizi bizzat görmelerini amaçlamaktayız. Bu yolda bizlere destek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

THY’NİN ETKİSİ BÜYÜK
Güney Afrika’dan geçen yıl Türkiye’ye 43 bin tüm Afrika kıtasından ise 888 bin turist geldi. Türkiye’ye gelen Güney Afrikalı turistlerin büyük bölümü İstanbul’u ziyaret etti. İstanbul’da geçen yıl 34 bin Güney Afrikalı turist ağırlandı. THY, bugün itibariyle Afrika'da 40’a yakın noktaya sefer gerçekleştirirken, Sahra altı Afrika bölgesine yönelik seferleri sayesinde ilgili ülkelerin turizmine katkılar sağlıyor. Söz konusu atılımın devam etmesi beklenirken, THY’nin yakın gelecekte kıtada 50’nin üzerinde noktaya uçuş yapan Fransız Air France’ı geride bırakacağı belirtiliyor.